oude wie is wie

Artistiek leider en dagelijks bestuurder is Annemie Van Daele

Afbeeldingsresultaat voor annemie Van Daele

Annemie 'Zannemie' Van Daele is violiste en zangeres, werkte freelance voor verschillende huizen waaronder Het Paleis en Theater Tol en is sinds enkele jaren de vaste stem op de luistercd’s voor kleuters van uitgeverij Van In.

Annemie is van vele markten thuis. Ontwerpideeën voor decor, Cd artwork, scriptschrijver van dienst en tekst en compositie van het Zannemie repertoire i.s.m. Steven 'Veston' Van Gool.

Ze speelt en speelde in diverse bands zoals Les Øffs, DDuo, Orquesta Típica Belgica, A Fuego Lento en vele andere. Verder geeft ze les aan de academies van Deurne en Hoboken en in muzische projecten in basisscholen.

Een verder greep uit de verbonden artiesten:

Jo Zanders

Jo 'Klopterop' Zanders is de percussionist van Zannemie en de bende en geeft ook voor KLINKERt percussieworkshops. Hij zaagt, denkt, klopt, luistert, frummelt en friemelt. Om de juiste instrumenten te maken, om de juiste instrumenten te kiezen en om de meest fantastische sounds onder onze muziek te zetten.

Hij leidt verder De Batterijeen Leuvense eenmanszaak waarin alles draait rond (zelfgebouwde) drums en een origineel repertoire: LKMTIV, de eerste mobiele percussiegroep in het Leuvense muzikale landschap, met een indrukwekkende staat van dienst: honderden concerten in binnen- en buitenland. Ook nieuwere projecten als VelotroniX,  “a real mean beatmachine” en FabotastiX, de 12-koppige-drumgroep van kinderwerking Fabota in de Ridderbuurt te Leuven

Verder speelt Jo als freelance percussionist in projecten zoals Veston en KV Express.

Afbeeldingsresultaat voor Katrien Bos

Katrien 'd'Onderlaag' Bos laat bij KLINKERt de boel trillen. Niet van die bassen waar je oren van op vakantie gaan naar de woestijn, maar trillingen die je knieën op een leuke manier doen wiebelen en je voeten van gaan schuifelen in de maat van haar spel. 

Katrien speelt ook bas in diverse formaties buiten KLINKERt en is thuis in het Europees folkrepertoire, Argentijnse tango en hedendaagse klankexperimenten. Katrien gaf tien jaar lang met veel plezier les aan de muziekscholen van Goirle en Tilburg (NL) en werkt als gastdocent voor Wisper in Leuven.

Katrien is net als vele KLINKERt artiesten een duizendpoot.
Zij organiseert samen met haar zus sinds enkele jaren de BosArt zomerweek, een kunstzinnige kampeerweek in het bos voor jong en oud. In 2016 richtte zij samen met Sara Van Dycke RasKat muziektheater op, waarmee zij de kleutervoorstelling ‘DRAAD’ maakten.

Steven 'Veston' Van Gool is de machtige en hongerige Mol in onze kindertheatervoorstelling Mol en Pier en tweede frontman in Zannemie en de bende.

Hij is onze volksmennende bariton nachtegaal en strijkt zijn reusachtige vingers fijnzinnig over de in totaal 18 snaren van zijn ukelele, gitaar en bas. Zoals dat gaat met goede vrienden, op en naast het podium, amuseert hij zich ook met het pesten van Zannemie. Als partner in crime van Zannemie bij het schrijven van muziekskes, het verzinnen van snedige lijnen in teksten en scripts, is hij één van de sterkhouders van Co KLINKERt!

Hij heeft buiten KLINKERt een groot repertoire van eigen muziek met de bende van Veston en speelt en speelde mee in vele bands, waaronder die van Raymond van het Groenewoud, Wawadadakwa, Campina Reggae, De Bonanzas en vele anderen.

foto van Mano Mundo.Kris 'Toetermans' Van Hees zorgt voor heel wat groove en funk in de muziek van Zannemie en de bende. Zijn trompet is geworteld in het fanfareverleden, geweekt in Jamaicaanse melodieën en opgeblonken met Funky licks.

Naast KLINKERt speelt en speelde hij bij Evil Empire Orchestra, Botle Of Moonshine, Collieman, Atomic Spliff,  Coco Junior en met Slongs Dievanongs.

Hij is op toer geweest met enkele Jamaicaanse legendes als Marcia Griffiths, the Heptones, Bitty McLean, Errol Dunkley, ...

En dan vind hij ook nog tijd om muziekles te geven in Antwerpen.

Dimi Dumo en Tine Van de Vel hebben als onze huisartiesten de vormgeving van de eerste cd ‘Veston en Zannemie’ op zich genomen.

Wouter de Belder is muzikant en componist en werkt regelmatig samen met KlINKERt voor ondersteuning van of deelname aan projecten als opnametechnieker, violist/bassist/gitarist of componist.

Patrick Maillard is poppenmaker en speler en coachte en regisseerde bij de voorstelling Mol en Pier. Hij maakte ook 'Pier', onze geliefde ouderwetse sokpop met afrokapsel!

Raf Van Daele, een échte treinchauffeur, blijkt in zijn spaarzame vrije tijd ook een webdesigner en video animator te zijn. Hij hielp bij het ontwerp van deze website en assisteerde Zannemie bij het maken van de videoclip Held op sokken.

Eva De Mul werkte samen met Zannemie de kostuums uit voor Zannemie en de bende. Zij studeert kostuumontwerp aan de Academie van Antwerpen.